Het unieke verhaal van Suy Mode

Ons verhaal

Al 4 generaties lang is Suy Mode een begrip in Beveren. 

In 1893 begon Kamiel Suy met een maatwerkatelier annex corsetterie op de huidige locatie in de Vrasenestraat.

Leopold Suy verhuisde met zijn zaak meer naar de markt toe, maar nog steeds in de voornaamste winkelstraat van het ‘Grootste Winkeldorp’. Hij breidde het gamma uit met herenconfectie en onder impuls de volgende generatie, dochter Agnes, kwam er ook damesmode bij.

Sinds 1979 is Suy Mode weer op de oorspronkelijke locatie gevestigd. In 1995 werd er een belangrijke stap gezet, want toen verdubbelde de oppervlakte van de modezaak door grondige verbouwingen.

Sinds die periode kunnen onze klanten bij Carine en Dirk terecht voor gedegen advies, of het nu over een zakelijke outfit, of over een sportievere, meer casual combinatie, gaat. Voor een maatje meer of minder malen we bij Suy Mode niet. Aangevuld met onze kleermakersservice zijn we zeker dat onze klanten tevreden buitengaan met hun nieuwe outfit.

Ons Team

Dat Dirk de kledingzaak van Agnes ging overnemen was niet meer dan een logische stap. Hij zat immers al van in de wieg letterlijk tussen de mode en kreeg het reilen en zeilen van een modezaak met de paplepel ingegoten. De zaak was elke dag het gespreksonderwerp, ook ’s zondags ging het met het ganse gezin regelmatig richting Brussel om collecties te gaan uitkiezen. 

Hij volgde gedurende 3 jaar een opleiding aan Frederik Ozanam voor kleermaker. Daarna werkte hij een zevental jaren in enkele gekende zaken: voor de verkoop in ’t Meuleken, het productie-atelier van Union des Drapiers en voor verkoop en retouches in de herenzaak Le Duc in de Abdijstraat. 

Eind jaren ’80 leerde hij zijn vrouw Carine kennen. Zij was oorspronkelijk leerkracht in het lageronderwijs. Het duurde niet lang of de liefdesvonk, alsook de passie voor mode, waren op haar overgeslagen. Sinds 1995 baten ze samen de modezaak uit.

" Kwaliteit en persoonlijke service staan bij ons centraal "
Dirk Schnase
Meesterkleermaker

Onze service

Bij Suy Mode staat service centraal. Niet alleen wordt er steeds persoonlijk advies gegeven, ook worden alle kledingstukken op maat afgewerkt. Zo zijn wij er zeker van dat U zich goed kan voelen in uw outfit. De retouches worden gedaan door Dirk Schnase, een gerenommeerd meesterkleermaker die ondertussen al meer dan 30 jaar ervaring heeft. Met al zijn ervaring kan hij elk kledingsstuk als gegoten laten zitten. Enkele voorbeelden die hijzelf aanhaalde:

  • Bij grotere aanpassingswerkjes tracht ik zoveel mogelijk de originele afwerking te volgen, het mag immers niet opvallen dat er een aanpassing is gebeurd.
  • Wannneer de mouwen van een kostuum meer dan gewoonlijk verkort dienen te worden, dan wordt ook de breedte onderaan en de ellebooghoogte aangepast.
  • Mouwzomen en voering worden steeds met de hand aangenaaid voor een soepeler resultaat.
    Voor het verkorten van hemdsmouwen gaan de pattes steeds mee omhoog, zo kunnen de mouwen hoger opgerold worden.
  • Er wordt nog steeds met veel met drieggaren gewerkt, zo liggen alle zomen mooi glad.

Om zeker te zijn van de kwaliteit van het werk staan er in ons atelier: een Pfaff-naaimachine, een industriële overlocker met safety-stitch mogelijkheid van Mauser, Ströbel blinsteekmachine, verwarmde afzuigtafel met mouwplank en stoomstrijkijzer met teflonzool en stoomketel. Allen gerenomeerde merken die ons helpen om een perfecte kwaliteit te garanderen.

 

Met de ervaring die we doorheen de verschillende generaties hebben opgebouwd staan we u graag te woord met persoonlijk advies.